Fördomar

Fördomar, gillar inte att dem finns. Eller?
Nej men seriöst. Tänk kanske bara för du har fördomar om just en person så har du gått miste om en underbar person. Bara för du tyckt att denna personen varit för fjortis/weird eller vad det nu kan vara. Är det inte så? Vi väljer våra vänner och fiender på bara ett ögonblick.
Jag menar det finns många som avstår för just den personen som är lite tystlåten, kanske inte har så många vänner tar på sig annorlunda. Alltså denna personen som vågar visa sitt rätta jag men ändå inte. För den har inte mod att kliva fram och visa vad han/hon tänker. För det brukar ju vara så att de som är blyga inte vågar lika mycket men å andra sidan tar hon/han på sig vad den känner för. Den faller i inte för grupptryck, det är bra men sen så ÅSIKTER. JUST DIN ÅSIKT. JAG tycker det är så viktigt med det. Det är just dte som gör dig till den du är. Ditt tänkande dina känslor.
Sen kan det vara en person som är WOW VÄRSTA högljudd och ni vet dem typerna. Då kan man ju lätt bilda uppfattningar och tycka usch nää!
ALLTSÅ utseende och vårt beteende det är stort. För det första intrycket det spelar stor roll. Den typen av person som du tror passar dig bäst den går du till.
Du vet ingenting om denna personen men du ser på hur den beter sig och ser ut att JA! här vi min nya kompis. MEdan det kan finnas någon du tycker ''ÖÖÖH'' som skulle passat perfekt men tyvärr  vet du ej hur denna personen är som person utan du vet bara ytan. Du vet hur den ser ut. Du kanske just då går förbi en underbar person som skulle varit en bra vän eller en trevlig person som du kan se med nya ögon och le mot ibland.

Det är precis som ett par ... vi säger byxor. Byxor som din mamma köpt och du tycker dem är riktigt jävla fula. ''MEN MAMMA ÖÖÖÖH TROR DU JAG SKALL GÅ RUNT MED DEM'' Du tar dem ändå för att bara prova och just då du provar dem i....händer något. DE ÄR SÅ SKÖNA. De passar perfekt och åååh hur de får benen att se ut eller bara hur allmänt sköna de är. Du vill inte ta av dom. Precis så e det. Du kanske inte tycker om denna personen utsida (den behöver inte vara FUL utan du bara stör dig på något) men sen när ni börjat umgås då finner du något som utmärker, gör  henne/honom till just den personen du vill ses med.


Det som är jobbigt med fördomar att man väljer ut. JAg tror mycket har med avund att göra. Du kanske inte gillar den personen för du tycker hon har något fint. Det brukar väl förekomma väldigt mycket sådant mellan just tjejer. Varför skall man göra det ? Alla har sitt eget liv och jag tycker det är viktigt att börja acceptera att man just är den personen man är.
Det är okej att vara sig själv. Att sticka ut. Att ta steget ut och säga NEJ! Det är okej att le mot andra du ej känner. Det är okej att respektera andra fast din kompis inte gillar just den personen.


Det finns mycket att säga som ni ser och det hade varit bättre att prata om det än att skriva, menmen. Kanske får göra det igen om ett annat ämne. PUSSHEEJ! ♥



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0